Robotica Deel 2
Ik houd me al jaren bezig met besturingstechniek of wel robotica Ik neem jullie hier mee in mijn reis. van de eerste interface tot de Arduino's

GHI electronics

Bij HCC robotica kwamen toen de zogenaamde FEZ boards in opkomst, te programmeren met het Net C# Visual Studio. Een anatal leden ging er toen mee aan de gang. Het is echter nooit groot geworden bij HCC robotica.

Image
Image

Basic Stamp board

Toen de firma Parallax met de Basic Stamp op de markt kwam, was dat een ware revolutie. Het was nu voor iedereen mogenlijk op een eenvoudige manier kennis te maken met de microcontroller. Programmeren in een Basic taal, en talloze aansluitvoorbeelden voor hardware. Nitwit was de naam die ik gaf aan dit robotplatform wat eigenlijk de Boe-Bot heet.

de eerste met ook Analoge in en uitgangen

Ik ging vervolgens met PIC processoren experimenteren. Wie zich daarmee bezig houd komt nu nog steeds terecht op de website van Wouter van Ooijen https://www.voti.nl/winkel/index.html Op de foto mijn testopstelling met Xwisp programmer Programmeren deed ik met PICBasic. Veel informatie in het Nederlands vind je hier: https://www.picbasic.nl/


Image
Image

The Arduino Team

De ARDUINO heeft na de Basic Stamp de wereld van Embedded systemen echt op zijn kop gezet. Het is uitgegroeid tot een platform waar miljoenen mensen mee werken. Afgebeeld is de UNO, maar er zijn vele boards, meest gebaseerd op de Atmel processor. Te programmeren in C++ met de gratis ARDUINO IDE. Ook zijn er talloze shield's te vinden om er een grote variateit aan sensoren en andere hardware op aan te sluiten.