Mijn Catharina's
Ik ben penningmeester van twee vogel verenigingen. De Vogelvriend Nijkerk en de Gelderse Parkieten Federatie. Die laatste is een parkieten speciaal club.Ik kweek met Catharina's. De herkomst van deze parkieten is vanaf het Zuiden van Mexico tot West Panama en vervolgens van het Noord-Westen van Venezuela tot in centraal Peru. Catharina's zijn rustige parkieten met papagaai achtig gedrag. Het zijn meer klimmers als vliegers.

De kweekruimte

Anno 2023 begin breodseizoen

In de video een kijkje in mijn kweekruimte. Ik heb een huis afzuig installatie gemonteerd en een luchtreiniger. Verder alles led verlichting en daarvoor ook controler om de tijden en lichtsterkte te regelen.

kweekruimte

Image

Uitvlieg kooien

Deze kooien heb ik op maat laten maken door van Keulen Kooien. Ze zijn alle vier 100 cm lang en 60 cm diep. De bovenkooien zijn 80cm hoog, de onderkooien 60cm De tussenschotten kunnen er tussen uit. De bovenkooien zijn dan het hele zomerseizoen bedoelt als nachthok voor de voliere. Onder de kooien zitten drie stalen lade's.

LED controler

en bediening afzuiging

De vogels krijgen net als in de natuur 15 uur daglicht. De tijden en sterkte regel ik met de LED controler. Je kunt deze op de PC makkelijk configureren. In alle uitvlieg en kweek kooien kan ik de verlichting afzonderlijk uit zetten. De bediening voor de afzuiging is draadloos en heeft 3 standen en 1 timer functie(1xdrukken is 10 minuten volle vermogen)

Image
Image

van Keulen ziekenkooi

slechts een keer hoeven te gebruiken, en dat was succesvol. Tweedehands gekocht als analoge versie. Deze omgebouwd naar digitale versie met andere verwarmings elementen. Had eigenlijk net zo goed gelijk een digitale versie nieuw kunnen kopen bij van Keulen. Heb hem tot nu toe slechts een keer hoeven te gebruiken. Dit was succesvol, de vogel knapte al snel op en heb ik na een dag of 4 terug kunnen plaatsen bij de rest.

kweekruimte begin kweekseizoen 2024

Hier nog een video van de situatie half oktober 2023. Broedseizoen is begonnen, en dat loopt door tot mei 2024. Ik heb 5 koppels in de broed kooien zitten, waarvan er nu drie op eieren zitten. Ik heb 8 broedkooien van 60 cm breed 50 cm hoog en 40 cm diep. De onderkasten hebben ook een afwijkende hoogte, die zijn 50cm hoog ipv normaal 40cm.