ROBOTICA

Op je computer een programma of parameter veranderen, en er gebeurt dat wat je voor ogen had!  Wauw, dat is toch wonderbaarlijk! Hier ligt mijn passie, en mijn grote interesse in alles wat met besturingstechniek te maken heeft! In een soort van blog opmaak vind u hieronder een indruk van mijn weg vanaf het eerste begin tot aan nu.

FEZ mini robot

fez

Op onze club HCC ROBOTICA IG kwam er een workshop FEZ mini. Op dit board wat gemonteerd zat op een "kant en klaar" robot, draait Microsoft NET.micro framework. Je programmeerd het board met C# (uitspreken als C sharp) met als ontwikkelomgeving Microsoft Visual Studio, wat je gratis kunt downloaden bij Microsoft.

PIC MICRO

board

Voor elk project een Basic Stamp gebruiken, werd een kostbare zaak! Dus aan de gang met losse PIC micro processoren die maar enkele euro's per stuk kosten. Veel informatie hierover op www.picbasic.nl en www.voti.nl Op de foto een experimenteerboard met daarbij de WISP programmer die je nodig hebt om je programma in de microprocessor te laden. Zoals je kunt zien, heb je maar weing componenten nodig om de micro porcessor aan te sluiten. Een kristal en een paar weerstanden en condensatoren.Programeren deed ik in Proton PICBasic  http://www.protonbasic.co.uk 

Veenendaal

veenendaal

De afdeling Veenendaal van de HCC , was met een cursus besturingstechniek gestart. Cor Loef had een board ontwikkeld op de parallele poort, en de programmering ging ook met Qbasic. Dit board had ondermeer twee relais uitgangen, verder ook vrij beperkt.

ATOM

atom 24

Omdat de Basic Stamp geen analoge in/uit gangen had, stapte ik over op de ATOM die ge├źnt was op de Basic Stamp. Pin compatible, en mooiere IDE om in te programmeren, met ondermeer online debug mogelijkheden. De programmering ging met een BS vergelijkbare basic compiler.

BOEBOT

 

 

nitwit 1

Bij de HCC kwam een nieuwe gebruikersgroep, ROBOTICA en ik werd er gelijk lid van! De club kwam samen in Gouda, de meeste leden waren toen bezig met een B+ board. Ik kocht toen een BoeBot van de firma Parallax. Mijn beste aankoop ooit! Binnen een uur heb je hem in elkaar, en heb je de eerste regels gerpogrammeerd en beweegt de robot. Het brein wordt gevormt door de Basic Stamp, en je programmeerd de robot met PBasic.