WWW.HENKDEGANS.NL

 

 

Bovenstaand filmpje geeft de situatie weer van eind januari 2021. De baan is nog lang niet klaar, maar ik kan al een rondje rijden. Ik heb de oude baan afgebroken, om dat die toch te slecht toegankelijk was voor mij. Een vooruitziende blik, ik kreeg 30 januari 2020 een flinke hersenbloeding, waardoor ik pas in november weer in staat was de draad op te pakken met de nieuwe baan. Ik heb de electronica (ringleidingen en de verschillende arduino's met MARDEC shields voor aansturing servo's voor wissel bediening) nu veel netter liggen als met de oude baan. Hiervan later beelden.

 

In de video hier boven een kijkje in de nu nog zeer rommelige trein kamer, maar er is werk in uitvoering dus opruimen komt later haha.

 

Als laatste zijn de eerste stapjes te zien in mijn ervaring met arduino en kleine stappenmotor. Het is de bedoeling de draaischijf helemaal zelf te bouwen. De aandrijving hiervan zal met een nema17 stappenmotor gerealiseerd gaan worden, die ik ga aansturen met een arduino uno. En dit dan met dcc zo dat ik de draaischijf kan aansturen met itrain. Maar daar heb ik nog wel een maandje of wat werk aan. Als gevolg van de hersenbloeding kost concentratie mij best nog moeite, maar ook dat komt zeker goed!