Een blog, maar niet een die dagelijks bijgehouden zal worden! Daarvoor heb ik ook al facebook. Maar soms zullen hier stukjes van mijn facebook op staan, en soms eens wat nieuws. Maar wellicht groeit het wel veel verder door!

mancave

Dat de appel nooit ver van de boom valt, blijkt wel uit deze foto! Ik was vanmorgen op de koffie bij zoon Jeroen, die net als zijn pa vrijgezel is. Dit blijkt wel uit de inrichting van zijn mancave!

WP 20160221 12 43 09 Pro 

Arduino C

arduino

Op dit moment volg ik de cursus ARDUINO C, om het in de taal C programmeren van robots beter onder de knie te krijgen! Ik heb ook een ARDUINO MEGA gekocht, die moet het brein van mijn RoboRama robot worden. Programmeren in C is toch wel wat anders als Basic. Maar we zijn met een leuke groep mensen gestart in januari onder de bezielende leiding van Joep en Karel, bij hccrobotica. Zie de website van www.hccrobotica.nl voor meer informatie en foto's.

ROBOT challenge

'

Ik las ondertaand artikel op  http://www.aandrijvenenbesturen.nl/, ik deel het met jullie!

 

Deze week start NASA met de tweede Sample Return Robot Challenge. Robotbouwers van over de hele wereld strijden om de hoofdprijs van 1,5 miljoen dollar. Tijdens de wedstrijd moeten deelnemers een autonome robot laten zien die in staat is om geologische monsters te verzamelen op zeer divers terrein.

De uitdaging gaat op 5 juni van start en loopt tot en met 7 juni. Plaats des onheils is het Worcester Polytechnisch Instituut (WPI) in Worcester, Massachusetts. De wedstrijd is opgezet om nieuwe hardware te ontwikkelen en te testen voor toekomstige NASA-missies. Het doel is volgens NASA om innovatie in autonome onderzoeksrobots te stimuleren.

11 mei 2013

Ik weet niet wie mijn grootvader was; het interesseert me veel meer wat mijn kleinzoon zal zijn.
Abraham Lincoln
Amerikaans staatsman en president (16e) 1809-1865

Ik was zo zat als koude pap, maar mijn kleinzoon Ryan belde me op de terugreis naar huis al op of ik hem niet vergat! Want ja, Opa had belooft dat hij mocht blijven slapen vannacht! Eerst maar samen chinees gegeten, en toen samen heel lang onder de douche gestaan in een wanhopige poging warm te worden! Toen gezellig samen de bank op gedoken tegen elkaar aan, en lekker speculaas in warme chokolademelk gedompeld! Daarna gekeken op TV of er niet toevallig een elfstedentocht was! Nu heb ik hem net op bed gelegd, na nog even te hebben gevochten en echt, ik had echt geen zin meer het verhaaltje van papa beer voor de 1000000ste keer te vertellen! Ben ik nu een ontaarde opa?

barbeque

Het vuur dat schijnt gedoofd sluimert vaak onder de sintels.
Pierre Corneille
Frans toneelschrijver 1606-1684

Zo, vanmiddag even lekker aan de BBQ gezeten bij Linda Grabowsky, samen met Ellis Den Hollander en Helmert en kids. Nog even hoofd kraantje opengedraaid van de buitenkraan, nadat Linda voor mij op de knieën het luik naar de kruipruimte had geopend! Dat Linda voor me door de knieën is gegaan, en voor me over de vloer kroop, was toch wel een hele belevenis, waarvan ik helaas van schrik vergat een foto van te maken. Het eten was verder heerlijk, en het gezelschap zeer gezellig! We hebben ons een scheurbuik gelachen, en ik heb bewezen keihard voor mijzelf te zijn, door de aangeboden chocolade te weigeren